Postoji li ADHD? | Marko Ferek | TEDxKoprivnicaLibrary

Better Brain, Better Game!

ADHD (deficit pažnje/hiperaktivni poremećaj) je danas najčešći poremećaj kod školske djece koji ostaje prisutan i u odrasloj dobi. Zarada farmaceutskih tvrtki na lijekovima za ADHD, veliki rast u broju dijagnoza te i dalje dijagnostički postupak koji podliježe subjektivnoj procjeni ga svrstava u najkontroverzniji poremećaj današnjice.
U svojem izlaganju probati ću odgovoriti na danas sve češće postavljeno pitanje – Da li je ADHD izmišljen? Da li ADHD uopće postoji?

Diplomirao je 2003. godine na ACMT-u (danas RIT) a godinu dana kasnije osniva udrugu Buđenje (www.budenje.hr) i održava svoje prvo predavanje. U deset godina djelovanja udruge održao je više od 300 predavanja i radionica na stručnim skupovima, u brojnim osnovnim i srednjim školama, centrima za odgoj i obrazovanje, vrtićima. Također je držao brojna predavanja diljem svijeta na međunarodnim konferencijama i skupovima – Hong Kong, Malta, Irska, Ljubljana, London, Liverpool, Manchester, Brisel, Toronto, Beograd, Orlando, Budimpešta.. Dugi niz godina radi s osobama s ADHD-om te surađuje u inozemstvu sa brojnim stručnjacima i nacionalnim organizacijama što mu daje široko razumijevanje danas najčešćeg poremećaja. Razne aktivnosti udruge Buđenje pa i Tjedan ADHD-a koji se održava već 7 godinu zaredom privukle su interes brojnih medija što je dovelo da danas udruga Buđenje ima najveću online zajednicu u Hrvatskoj pa i šire.

This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at x

End Child Anxiety

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *